Artiesten 2019

Cousin Hatfield. The best of Nashville & Texas right here in Europe. 

 

Five young and talented musicians share their passion for authentic traditional American music of the southern states.

The repertoire of old school Texas and Nashville legends in their own unique arrangements and sound. 

 

Raw, pure country and western swing, jazz & blues; Cousin Hatfield throws it 

at you in their own way and with their own songs. This includes virtuoso playing, spot-on vocal harmony and an entertaining show you won’t forget.

Cousin Hatfield has not gone unnoticed. Apart from conquering the dutch country music scene (Zwarte Cross, TT Assen, Her Majesty, The American Country Legends, Wildrooster Festival, Parelsessies etc.), they are making their mark in venues all over Europe. 

John Permenter (VS): zang, viool Texaanse muziek is ondenkbaar zonder viool. In cajunmuziek, ontsproten uit de moerassen van Oost-Texas en Louisiana, wordt het geluid van dit instrument vermengd met accordeon en wasbord. In de 19e eeuw voegen Ierse en Schotse immigranten daar hun virtuoze vioolspel aan toe. Zo ontstaat de Texas-stijl, die in de 20e eeuw lang toonaangevend is in countrymuziek, met Bob Wills als baanbrekende ‘Texas Fiddler’.

 

In zijn jeugd luistert John Permenter, alias The Texas Fiddle Man, naar zijn vaders favoriete artiesten, onder wie Hank Williams. Wanneer hij de legendarische violist Johnny Gimble op een plaat van Bob Wills hoort, is hij verkocht. Als succesvolle violist en zanger werkt Permenter met talloze countrycoryfeeën.

 

Najaar 2019 toert Permenter met een vijfkoppige Nederlandse topband langs theaters met country uit Texas, die beïnvloed is door muziek uit Ierland, Mexico en Cajun.

 

John Permenter (VS): zang, viool

Leon Priest: zang, piano en producent

Wim van de Vliert: zang en gitaren

Ad Welten:  zang, contrabas en elektrische bas

Mark Eshuis: drums

 

 

www.desperado-mp.nl

The Young River 

Hét Nederlandse antwoord op Keith Urban & Sam Hunt;

The Young River is een Nederlandse New Country band bestaande uit leadzanger en gitarist Nick Jongejan, bassist Timmy Steenstra Toussaint en drummer Gijs de Waal, die elkaar leerden kennen op de Rockacademie. Wat deze samenstelling zo uniek maakt is dat ze vanuit hun verschillende roots één gezamenlijk liefde hebben voor Countrymuziek. Grote inspiratie voor de band zijn artiesten zoals Keith Urban, Dan + Shay en All Time Low.

Afgelopen anderhalf jaar hebben de heren vijf singles en hun debuut EP uitgebracht om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met hun muziek. Dit heeft geleid tot veel leuke shows met onder andere voorprogramma optredens van bands als The Overslept en Bottles Of Love en uitnodigingen bij verschillende radiostations als 3FM, Omroep Brabant en Omroep Flevoland. Ook is de band door Biblot en Popcentrale (Dordrecht), genomineerd voor ‘Beste nieuwkomer 2018’.

Met een combinatie van rockgitaren, een stevige ritmesectie, meerstemmige vocalen, banjo en mandoline zorgt de band voor een frisse wind binnen de Nederlandse muziekscene. Het is hun doel om de moderne Countrymuziek op de kaart te zetten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een tweede EP, die in 2019 zal verschijnen.

 

www.desperado-mp.nl

Terry White Band 

Deze Nederlandse formatie staat garant voor een geslaagd evenement.

Country en Rock ‘n Roll zal op een unieke wijze ten gehore worden gebracht, en met deze muziekmix nemen ze iedereen mee terug naar de tijd, toen muziek nog muziek was.

Met nu en dan een stapje naar het heden zullen ook de line dancers hun weg naar de dansvloer weten te vinden.

Met hun swingend repertoire zullen de voetjes van de vloer gaan, en dit afgewisseld met een heerlijke ballad op zijn tijd zal ook de luisteraar niks te kort komen.

Sologitaar: Emilio Garcia

Basgitaar: Harold van Lierop

Piano/ gitaar/ zang: Roy Raaijmakers

Drums/ zang: Wout van Koot

Zang: Gerry van Koot

Music Road Pilots 

 

 

The Music

 

Music Road Pilots is in 2008 opgericht en gecreëerd door de ervaren gitarist Albert Rumengan. 

Hij wordt ondersteund door de veelzijdige internationale drummer Hans Molenaar, de stuwende bassist/zanger Edu Nolten, frontman en zanger/gitarist Richard Hesselink en de ervaren fiddler 

Peter van den Bos. Music Road Pilots is een band met een eigen herkenbare stijl, die al uniek is. 

Een Modern Country Band bestaande uit een mix van Modern Country, Traditional Country, Countryfunk, Southern Rock, Rock ’n Roll en Blues. Geïnspireerd door hedendaagse artiesten als Keith Urban, Brad Paisley, Vince Gill, Darryl Worley, Craig Morgan, Joe Nichols en Dierks Bentley, richt de band zich op energieke live-optredens met een hoge entertainmentwaarde.

 

The Road

 

Na de release van hun album 'When She Gets Close To Me' in 2010, scoorde Music Road Pilots meteen al flink. Music Road Pilots speelde op de meest populaire podia en festivals in vijftien verschillende landen. In vijf jaar tijd heeft Music Road Pilots zich gevestigd als één van Europa's beste en meest succesvolle country-acts van Europa. In 2013, 2015 en 2016 werd Music Road Pilots uitgeroepen tot "Best International Country Act" in Oostenrijk, en in 2015 werd de band verkozen tot "Best Country Band" door online magazine "Fair Play Country". In 2016 toerde ze met de legendarische Country Music Hall Of Fame artist Charlie McCoy (USA) en de zus van de legendarische Jerry Lee Lewis, Linda Gail Lewis (USA). En ze brachten hun tweede album "NashVegas" uit. In dat zelfde jaar werd de band bovendien versterkt door World’s nr.1 female pedal steel gitarist, Sarah Jory (GB). In 2017 won de band een award in de rubriek "Band van het jaar" en Albert Rumengan als "Instrumentalist van het jaar" door de DCMA (Dutch Country Music Association). In 2018 werkte Music Road Pilots met de legendarische gitarist Albert Lee (GB) en Country Artist Pam MacBeth (USA) en werd Music Road Pilots wederom uitgeroepen tot "Best International Country Act" in Oostenrijk en in dat zelfde jaar won Albert Rumengan zijn tweede award als "Instrumentalist van het jaar" door de DCMA (Dutch Country Music Association).

 

The Pilots

 

Music Road Pilots bestaat uit ervaren muzikanten met een geweldige staat van dienst.

 

Richard Hesselink  Lead Vocals / Guitars

Albert Rumengan   Lead Guitar / Vocals

Peter van den Bos  Fiddle / Vocals

Edu Nolten              Bass Guitar / Vocals

Hans Molenaar       Drums

 

Additionele muzikant:

Sarah Jory (GB)      | Pedal Steel Guitar / Slide Guitar / Vocals