Artiesten 2019

Cousin Hatfield. The best of Nashville & Texas right here in Europe. 

 

Five young and talented musicians share their passion for authentic traditional American music of the southern states.

The repertoire of old school Texas and Nashville legends in their own unique arrangements and sound. 

 

Raw, pure country and western swing, jazz & blues; Cousin Hatfield throws it 

at you in their own way and with their own songs. This includes virtuoso playing, spot-on vocal harmony and an entertaining show you won’t forget.

Cousin Hatfield has not gone unnoticed. Apart from conquering the dutch country music scene (Zwarte Cross, TT Assen, Her Majesty, The American Country Legends, Wildrooster Festival, Parelsessies etc.), they are making their mark in venues all over Europe. 

John Permenter (VS): zang, viool Texaanse muziek is ondenkbaar zonder viool. In cajunmuziek, ontsproten uit de moerassen van Oost-Texas en Louisiana, wordt het geluid van dit instrument vermengd met accordeon en wasbord. In de 19e eeuw voegen Ierse en Schotse immigranten daar hun virtuoze vioolspel aan toe. Zo ontstaat de Texas-stijl, die in de 20e eeuw lang toonaangevend is in countrymuziek, met Bob Wills als baanbrekende ‘Texas Fiddler’.

 

In zijn jeugd luistert John Permenter, alias The Texas Fiddle Man, naar zijn vaders favoriete artiesten, onder wie Hank Williams. Wanneer hij de legendarische violist Johnny Gimble op een plaat van Bob Wills hoort, is hij verkocht. Als succesvolle violist en zanger werkt Permenter met talloze countrycoryfeeën.

 

Najaar 2019 toert Permenter met een vijfkoppige Nederlandse topband langs theaters met country uit Texas, die beïnvloed is door muziek uit Ierland, Mexico en Cajun.

 

John Permenter (VS): zang, viool

Leon Priest: zang, piano en producent

Wim van de Vliert: zang en gitaren

Ad Welten:  zang, contrabas en elektrische bas

Mark Eshuis: drums

Johan Hakkens gitaren

Naomi Priest koortjes

 

 

www.desperado-mp.nl

                     The Young River 

Hét Nederlandse antwoord op Keith Urban & Sam Hunt;

The Young River is een Nederlandse New Country band bestaande uit leadzanger en gitarist Nick Jongejan, bassist Timmy Steenstra Toussaint en drummer Gijs de Waal, die elkaar leerden kennen op de Rockacademie. Wat deze samenstelling zo uniek maakt is dat ze vanuit hun verschillende roots één gezamenlijk liefde hebben voor Countrymuziek. Grote inspiratie voor de band zijn artiesten zoals Keith Urban, Dan + Shay en All Time Low.

Afgelopen anderhalf jaar hebben de heren vijf singles en hun debuut EP uitgebracht om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met hun muziek. Dit heeft geleid tot veel leuke shows met onder andere voorprogramma optredens van bands als The Overslept en Bottles Of Love en uitnodigingen bij verschillende radiostations als 3FM, Omroep Brabant en Omroep Flevoland. Ook is de band door Biblot en Popcentrale (Dordrecht), genomineerd voor ‘Beste nieuwkomer 2018’.

Met een combinatie van rockgitaren, een stevige ritmesectie, meerstemmige vocalen, banjo en mandoline zorgt de band voor een frisse wind binnen de Nederlandse muziekscene. Het is hun doel om de moderne Countrymuziek op de kaart te zetten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een tweede EP, die in 2019 zal verschijnen.

 

www.desperado-mp.nl

                      Terry White Band 

Deze Nederlandse formatie staat garant voor een geslaagd evenement.

Country en Rock ‘n Roll zal op een unieke wijze ten gehore worden gebracht, en met deze muziekmix nemen ze iedereen mee terug naar de tijd, toen muziek nog muziek was.

Met nu en dan een stapje naar het heden zullen ook de line dancers hun weg naar de dansvloer weten te vinden.

Met hun swingend repertoire zullen de voetjes van de vloer gaan, en dit afgewisseld met een heerlijke ballad op zijn tijd zal ook de luisteraar niks te kort komen.

Sologitaar: Emilio Garcia

Basgitaar: Harold van Lierop

Piano/ gitaar/ zang: Roy Raaijmakers

Drums/ zang: Wout van Koot

Zang: Gerry van Koot

The Music Road Pilots 

 

 

 

 

Music Road Pilots is in 2008 opgericht en gecreëerd door de ervaren gitarist Albert Rumengan. 

Hij wordt ondersteund door de veelzijdige internationale drummer Hans Molenaar, de stuwende bassist/zanger Edu Nolten, frontman en zanger/gitarist Richard Hesselink en de ervaren fiddler 

Peter van den Bos. Music Road Pilots is een band met een eigen herkenbare stijl, die al uniek is. 

Een Modern Country Band bestaande uit een mix van Modern Country, Traditional Country, Countryfunk, Southern Rock, Rock ’n Roll en Blues. Geïnspireerd door hedendaagse artiesten als Keith Urban, Brad Paisley, Vince Gill, Darryl Worley, Craig Morgan, Joe Nichols en Dierks Bentley, richt de band zich op energieke live-optredens met een hoge entertainmentwaarde.

 

The Road

 

Na de release van hun album 'When She Gets Close To Me' in 2010, scoorde Music Road Pilots meteen al flink. Music Road Pilots speelde op de meest populaire podia en festivals in vijftien verschillende landen. In vijf jaar tijd heeft Music Road Pilots zich gevestigd als één van Europa's beste en meest succesvolle country-acts van Europa. In 2013, 2015 en 2016 werd Music Road Pilots uitgeroepen tot "Best International Country Act" in Oostenrijk, en in 2015 werd de band verkozen tot "Best Country Band" door online magazine "Fair Play Country". In 2016 toerde ze met de legendarische Country Music Hall Of Fame artist Charlie McCoy (USA) en de zus van de legendarische Jerry Lee Lewis, Linda Gail Lewis (USA). En ze brachten hun tweede album "NashVegas" uit. In dat zelfde jaar werd de band bovendien versterkt door World’s nr.1 female pedal steel gitarist, Sarah Jory (GB). In 2017 won de band een award in de rubriek "Band van het jaar" en Albert Rumengan als "Instrumentalist van het jaar" door de DCMA (Dutch Country Music Association). In 2018 werkte Music Road Pilots met de legendarische gitarist Albert Lee (GB) en Country Artist Pam MacBeth (USA) en werd Music Road Pilots wederom uitgeroepen tot "Best International Country Act" in Oostenrijk en in dat zelfde jaar won Albert Rumengan zijn tweede award als "Instrumentalist van het jaar" door de DCMA (Dutch Country Music Association).

 

The Pilots

 

Music Road Pilots bestaat uit ervaren muzikanten met een geweldige staat van dienst.

 

Richard Hesselink  Lead Vocals / Guitars

Albert Rumengan   Lead Guitar / Vocals

Peter van den Bos  Fiddle / Vocals

Edu Nolten              Bass Guitar / Vocals

Hans Molenaar       Drums

 

Additionele muzikant:

Sarah Jory (GB)      | Pedal Steel Guitar / Slide Guitar / Vocals

 

 

                                                JACKY

 

Jacky alias Jacqueline van der Griend volgde zo’n vijftien jaar geleden Ilse DeLange op als leadzangeres in Nederlands nummer één countryband Cash On Delivery. En dat deed ze met verve. Maar liefst zes keer won ze bij de Dutch Country Music Association de prijs voor beste countryzangeres van Nederland. Een prestatie om trots op te zijn. Toch groeide gaandeweg het besef bij Jacky dat ze qua sound misschien wel veel breder zou kunnen gaan. Solo-optredens tijdens het gerenommeerde CMA Festival in Nashville en een succesvolle deelname aan The Voice Of Holland maakten duidelijk dat haar mogelijkheden heel ver reiken. Ze tekende als solo-zangeres een contract bij Vosound Records, het platenlabel van Jan Smit

 

Haar album Living in A Lovesong heeft veel aandacht gekregen van de media. De titelsong en het aanstekelijke Don’t Want To verschenen tot nu toe als singles en werden gedraaid op een groot aantal regionale zenders, op 100%NL en op Radio 2. Laatstgenoemde zender verkoos Jacky bovendien als Radio 2 Talentwaardoor ze daar een maand lang volop in de schijnwerpers stond. Doordat Jan Smit haar vroeg om als ‘special guest’ mee te gaan op zijn theatertour, hebben inmiddels enorm veel mensen haar ook live aan het werk kunnen zien in het theater. 

 

Ze deelde het podium met oa Nick en Simon, de 3J's, Ilse de Lange, Waylon en Ruud Hermans.Na de shows met Jan Smit trok Jacky het land door met een "Country Theater Tour" Country Café.

 

Op dit moment is ze vaak aan het werk te zien met gitaar virtuoos “Johnny Bernhard” en zijn band. Met Tommy Jansen op bas, Ben Jansen op drums en John Burgers op toetsen. 25 oktober staat er een show gepland samen met gitaaricoon Jan Akkerman.

 

https://m.youtube.com/watch?v=--uYSdBFjik

 

 

 https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=DOHjpvRu7nI

 

                          Bio Angie Flare

Singer-songwriter Angie Flare wordt in 1992 geboren als Inge van Asseldonk in het Brabantse dorp Gemert. Zingen gaat haar van jongs af aan nog beter af dan praten en door de jaren heen bekwaamt ze zich dan ook in diverse stijlen; van musical tot pop en van klassiek tot rock. Maar ze heeft het pas echt gevonden als ze haar eigen sound ontdekt in het schrijven van eigen liedjes.

Met haar kleine lengte en afkomst laat Angie ons zien dat ‘great things come in small packages’. Ongeacht je leeftijd, omstandigheden, groot of klein, iedereen is in staat ‘groots’ te zijn, al is het op een ‘kleine’ manier. Want de mooiste dingen komen altijd uit onverwachte hoeken, op onverwachte momenten en in onverwachte vormen. Met deze boodschap schrijft Angie aanstekelijke countrypop liedjes die je vleugels geven.

Home: opgenomen in Nashville

Na haar vorige single Unleash, wist Angie Flare dat ze deze lijn voort wilde zetten: pop, maar met een live band geluid. Angie: ‘In een muziekwereld waar steeds meer uit de computer komt, geloof ik nog steeds heilig in een authentiek geluid. Het is zo gaaf om met een echte band en echte mensen om je heen, die je energie geven en inspireren, muziek te maken.’

Om deze sound nog meer te ontwikkelen kwam Angie bij haar liefde voor countrypop muziek terecht. Na haar eerste bezoek in Nashville in de Verenigde Staten, de moederstad van deze muziekstijl, werd die liefde nog groter. Een tweede bezoek kon niet lang uitblijven en daarom ging ze afgelopen zomer terug om nog meer van de stad te proeven én haar nieuwe single op te nemen. Dit deed ze bij Beaird Music Group met een handjevol top muzikanten uit de scene. ‘Dat was echt een onvergetelijke ervaring. De mensen in de studio werkten razendsnel en professioneel, ze leveren top kwaliteit. Maar tegelijkertijd waren ze heel hartelijk en relaxed, zodat je je meteen op je gemak voelt.’

Angie schreef Home met haar vriend en gitarist Bas van Wetten. ‘Home is een echt liefdeslied, maar geschreven vanuit onze liefde voor de stad Nashville. Waar je ook bent op de wereld, je kunt je overal thuis voelen als je je op je gemak en veilig voelt. Dit kan zijn omdat je met iemand bent die vertrouwd voor je is, maar dat kan ook omdat er overal muziek om je heen is met mensen die ook die passie hebben.’

 

 

Met haar muziek wil Angie zich richten op de internationale markt en hoopt veel mensen een positief gevoel te geven met haar nieuwe lied. In Nederland wil ze met haar live band op zoveel mogelijk leuke plekken spelen en nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde liefde voor hedendaagse country muziek.

Home is vanaf nu beschikbaar op alle streamingdiensten.

Spotify:

https://open.spotify.com/track/3L3zuWMmG7e2SmOMzeRf8U?si=W9Qk72alRvWoWu YbC2gZww
Youtube: https://youtu.be/BmmSAISLlzc
Apple Music: https://music.apple.com/nl/album/home-single/1479227389

Deezer: https://www.deezer.com/en/album/110221102
Google Play: https://play.google.com/store/music/album/Angie_Flare_Home?id=Bm6nlhcwmo4am no2ch5smj5myfi

Jody Kailola                     

 

Na een succesvolle deelname aan The Voice of Holland heeft Jody Kailola door de ontmoeting met haar huidige band in 2017 een nieuwe muzikale roeping gevonden in de countrymuziek. Deze veelzijdige 8-koppige formatie heeft zich door hun performance op de Western Experience  in 2018 weten te vestigen in het (inter)nationale country scene. Hun Europese Tour  in 2019 door o.a. België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken bracht hen lovende recensies en belooft alleen maar grotere kansen en podia na het uitkomen van hun eerste album in 2020.  Hoewel de vernieuwende sound in hun eigen nummers dus nog even op zich laat wachten, is het op en top genieten van spot-on bestaande country klassiekers en country/pop/soul mixes dit jaar tijdens de 28e editie van het Starriders Country Festival.

Kimmy June

 

Kimmy June is in 1994 geboren als Kim van der Gouw in Waalwijk. Op haar vierde ontdekte ze het eerste album van Ilse DeLange. Vanaf dat moment is haar liefde voor countrymuziek en het zingen en spelen van countrysongs een voldongen feit. Het jonge meisje en de gitaar waren onafscheidelijk. Op twaalfjarige leeftijd is Kim samen met haar ouders naar Oostenrijk geïmmigreerd en heeft daar zeven jaar gewoond. In Oostenrijk heeft ze het gitaarspelen verder uitgebouwd. Snel volgde een reeks eigen songs waarbij zij zichzelf begeleidt. 

 

Op haar zeventiende deed ze mee aan de Duitse talentenshow “Deutschland sucht den Superstar” en roerde de jury tot tranen. De songs van Kimmy June hebben een sound en frasering die on-Nederlands is en sluit naadloos aan bij de sound die we kennen uit Nashville, de bakermat van de countrymuziek. 

 

In 2013 verhuisde ze terug naar Nederland en begon de lerarenopleiding Duits terwijl ze zich doorontwikkelde als componiste en zangeres. Deze singer-songwriter ademt muziek en daarom zal muziek altijd het hoofddoel zijn in het leven van Kimmy June.

 

Geïnspireerd door haar idolen Miranda Lambert, Carrie Underwood, Ilse DeLange, Dolly Parton en The Dixie Chicks, werkt Kim samen met de coaches van Vocal Center Robin van Beek en Duncan Laurence, begeleid door Desiree Manders aan haar eerste EP met volledig eigen werk en aan haar verdere carrière